Wie zijn wij

Janke de Haan

Ik ben Janke de Haan, getrouwd en heb twee kinderen. Naast mijn opleidingen ben ik altijd actief geweest met sport. Hierdoor was er altijd een hoge mate van interesse in het functioneren van het menselijk lichaam. Zo heb ik in die tijd ook de opleiding van sportmasseur gedaan. Deze kennis kon ik prima gebruiken in de sport maar ook bij mijn werkzaamheden.
Ik ben lange tijd werkzaam geweest als zweminstructrice en was vooral actief met de aquasporten, zoals aquarobic, aquajogging, meer bewegen voor ouderen, baby peuter kleuter zwemmen, zwangerschapszwemmen, enz.. Ook hiervoor was een specifieke opleiding nodig, waar ook het menselijk lichaam voorop stond.

Na verloop van tijd kreeg ik de kans verder te gaan als zwemtherapeut. Zo ben ik werkzaam met cliënten in allerlei leeftijdscategorieën: lichamelijke en/of geestelijke handicaps, aangeboren of later opgetreden door ziekte of een ongeluk, enz. Deze cliënten hebben uiteenlopende beperkingen zoals hernia, cva, dwarslaesie, kanker, maar ook cliënten die overspannen zijn, met een burn-out, autistisch, syndroom van Down, enz. Ook cliënten die herstellen na een operatie. Mede hierdoor wilde ik me verder gaan specialiseren in het menselijk lichaam en ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die bij mij zou passen. Deze opleiding heeft mijn kijk op het menselijk lichaam, of beter gezegd op de mens in zijn geheel, doen veranderen. Ook heeft deze opleiding mijzelf anders in dit leven gezet. Zo was ik iemand die, net als zovelen, niet verder keek dan daar waar aangegeven werd waar de klacht zat. Als een cliënt last heeft van de knie, ga je toch niet zoeken in de rug!

Tja, deze mening moest ik al snel wijzigen, en het doet mij tot op de dag van vandaag nog versteld staan. Wat is het lichaam van een mens toch mooi. Hetzelfde geldt voor mensen die een burn-out hebben, voor deze opleiding ging ik met deze mensen ontspanningsoefeningen doen. Nu weet ik dat wanneer ik de juiste meridianen behandel er een veel beter effect bereikt wordt. Zo kun je ze gerichter helpen, en de resultaten zijn verbluffend.

Mijn kijk op de mens in het totaal is ook veranderd. Als er nu een patiënt binnenkomt kijk ik veel gerichter, hoe ziet de patiënt eruit: moe of opgewekt, hoe is het gedrag, enz. Ik kijk nu naar de mens in zijn geheel. Ook goed luisteren naar de patiënt geeft veel informatie. Wilt u meer weten over mijn specialisaties klik dan op behandelingen boven in de website.

Sport Therapie de Haan heeft sinds augustus 2018 een nauwe samenwerking met Paramedisch Centrum Steenwijk / Meppel (PMC).

Meer informatie over over de samenwerking met Paramedisch Centrum Steenwijk / Meppel (PMC) vindt U onder het kopje fysiotherapie.

Janke de Haan

Janneke Mol

Ik ben Janneke Mol, moeder van 3 kinderen. Ik ben een nuchtere noorderling met een passie voor mijn vak: de Fysiotherapie. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om dingen met mijn gezin te ondernemen, in en om het huis bezig te zijn, te koken en te bakken en te lezen. Ook een dagje ontspanning in de vorm van sauna/wellness sla ik niet af. Tevens hebben we bij ons huis een wellness studio welke we verhuren en daar gaat ook de nodig tijd en energie in zitten.

Ik heb in eerste instantie de bachelor Bewegingswetenschappen behaald en vervolgens heb ik de opleiding Fysiotherapie afgerond omdat ik het praktisch bezig zijn miste. Sinds 2012 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en inmiddels heb ik vele klachten en patiëntengroepen voorbij zien komen en behandeld. Mijn kracht ligt daarbij vooral in de individuele behandeling in de kamer, daarbij aangevuld met oefeningen en adviezen voor thuis. Het is in mijn ogen belangrijk dat wanneer u klachten heeft de spieren eerst weer goed kunnen functioneren alvorens er oefeningen/ training wordt toegepast. Verder vind ik het belangrijk om samen met u het doel te bepalen en daar het behandelplan op aan te passen. Graag denk ik met u mee hoe u een actieve levensstijl kunt hebben/ krijgen op de manier die bij u past. Ik maak veel gebruik van zogenoemde hands-on technieken en ben ook gecertificeerd om Dry Needling toe te passen, waar ik regelmatig gebruik van maak. Dit kan tevens een mooie aanvulling zijn op de behandeling van Janke.