Wie zijn wij

Janke de Haan

Ik ben Janke de Haan, getrouwd en heb twee kinderen. Naast mijn opleidingen ben ik altijd actief geweest met sport. Hierdoor was er altijd een hoge mate van interesse in het functioneren van het menselijk lichaam. Zo heb ik in die tijd ook de opleiding van sportmasseur gedaan. Deze kennis kon ik prima gebruiken in de sport maar ook bij mijn werkzaamheden.
Ik ben lange tijd werkzaam geweest als zweminstructrice en was vooral actief met de aquasporten, zoals aquarobic, aquajogging, meer bewegen voor ouderen, baby peuter kleuter zwemmen, zwangerschapszwemmen, enz.. Ook hiervoor was een specifieke opleiding nodig, waar ook het menselijk lichaam voorop stond.

Na verloop van tijd kreeg ik de kans verder te gaan als zwemtherapeut. Zo ben ik werkzaam met cliënten in allerlei leeftijdscategorieën: lichamelijke en/of geestelijke handicaps, aangeboren of later opgetreden door ziekte of een ongeluk, enz. Deze cliënten hebben uiteenlopende beperkingen zoals hernia, cva, dwarslaesie, kanker, maar ook cliënten die overspannen zijn, met een burn-out, autistisch, syndroom van Down, enz. Ook cliënten die herstellen na een operatie. Mede hierdoor wilde ik me verder gaan specialiseren in het menselijk lichaam en ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die bij mij zou passen. Deze opleiding heeft mijn kijk op het menselijk lichaam, of beter gezegd op de mens in zijn geheel, doen veranderen. Ook heeft deze opleiding mijzelf anders in dit leven gezet. Zo was ik iemand die, net als zovelen, niet verder keek dan daar waar aangegeven werd waar de klacht zat. Als een cliënt last heeft van de knie, ga je toch niet zoeken in de rug!

Tja, deze mening moest ik al snel wijzigen, en het doet mij tot op de dag van vandaag nog versteld staan. Wat is het lichaam van een mens toch mooi. Hetzelfde geldt voor mensen die een burn-out hebben, voor deze opleiding ging ik met deze mensen ontspanningsoefeningen doen. Nu weet ik dat wanneer ik de juiste meridianen behandel er een veel beter effect bereikt wordt. Zo kun je ze gerichter helpen, en de resultaten zijn verbluffend.

Mijn kijk op de mens in het totaal is ook veranderd. Als er nu een patiënt binnenkomt kijk ik veel gerichter, hoe ziet de patiënt eruit: moe of opgewekt, hoe is het gedrag, enz. Ik kijk nu naar de mens in zijn geheel. Ook goed luisteren naar de patiënt geeft veel informatie. Wilt u meer weten over mijn specialisaties klik dan op behandelingen boven in de website.

Sport Therapie de Haan heeft sinds augustus 2018 een nauwe samenwerking met Paramedisch Centrum Steenwijk / Meppel (PMC).

Meer informatie over over de samenwerking met Paramedisch Centrum Steenwijk / Meppel (PMC) vindt U onder het kopje fysiotherapie.

Janke de Haan

Tim Akkerman

Ik ben Tim Akkerman en sinds augustus 2022 werkzaam als fysiotherapeut bij PMC Nederland op de locaties Vledder en Tuk. Hierbij werk ik regelmatig samen met Janke met als doel om ieder persoon, in hoeverre mogelijk, weer klachtenvrij te krijgen. Zo bied ik naast hands-on technieken ook oefentherapie en leefstijladviezen. Bij het onderzoeken en behandelen van lichamelijke klachten kijk ik naar het lichaam in zijn totaliteit. Ik ben ervan overtuigd dat de oorzaak van klachten niet altijd lokaal hoeft te zijn. Daarnaast geloof ik dat een actievere levensstijl een positieve werking heeft op het tegengaan en voorkomen van lichamelijke en mentale klachten. Daarbij geef ik altijd aan: “Doe een activiteit wat je leuk vindt, want dat motiveert jou het meest!”