Voetreflexologie

De voeten worden de “spiegels van het lichaam”genoemd. Alle lichaamsdelen zijn via reflexbanen verbonden met bepaalde punten op de voeten. Bij een juiste massage kunnen storingen in het lichaam opgespoord worden en via druk op dezelfde reflexbanen worden verminderd of opgelost.

Voetreflexologie is een behandelvorm die uitgaat van het principe dat op de voeten reflexzones liggen die corresponderen met alle organen, klieren, zenuwen, botten en andere weefsels van het lichaam.
Voetmassage creëert ontspanning, betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en balancering van het meridianenstelsel.

Welke klachten kunnen met Segmentale massagetherapie worden verholpen of stabiliseren:

  • Stress, vermoeidheidsklachten en slaapstoornissen
  • Maag- en darmklachten
  • Menstruatiestoornissen
  • Allergieën
  • Hoofdpijn
  • Rug-, nek- en schouderklachten

Weergave voetrefloxologie

Geschiedenis Voetreflexologie

De basis van Voetreflexologie vinden we in het oude China, waar de kennis van reflexbanen in het menselijk lichaam duizenden jaren oud is. Acupunctuur is een voorbeeld van een toepassingsgebied en reflexologie is hieraan nauw verwant. Ook werd Voetreflexologie al beoefend in het oude Egypte.

De meer recente geschiedenis van reflexologie vinden we terug in het jaar 1902. Dr. Fitgerald, hoofd van de KNO-afdeling in het Cenral Londen Hospital, paste met succes de techniek van vingerdruk toe, om pijn te verlichten. Een andere arts Dr. Joe Shelby Rily, raakte geïnteresseerd in het werk dat Dr. Fitgerald deed. Zijn therapeute Eunice Ignam heeft uiteindelijk de zones van de voet in kaart gebracht. In 1930 begon Eunice haar theorieën in de praktijk te brengen, en dit met uitstekende resultaten.