Behandelingen

Bij klachten, vooral aan borst- en buikgebied, dient u eerst gezien te worden door uw (huis)arts. Anders wordt u terug verwezen naar uw (huis)arts.

De eerste behandeling gaat samen met een intakegesprek met als doel een goed beeld te krijgen van uw klachten. Tijdens dit gesprek stellen we een te volgen behandelplan op. Er kan gevraagd worden om op voorhand van het intakegesprek het intakeformulier in te leveren, als dit nodig is zal dit aangegeven worden. Klik HIER om het formulier alvast in te vullen

Het is nooit precies aan te geven hoeveel behandelingen iemand nodig heeft. Tijdens een behandeling kunnen verschillende behandelwijzen gecombineerd worden.

Naast het geven en ontvangen van een behandeling is hygiëne belangrijk. Dit houdt in dat de patiënt er vanuit mag gaan in een hygiënische omgeving behandeld te worden. Daarnaast is het van belang dat de patiënt denkt om eigen hygiëne. Vandaar de vraag of de patiënt voor de behandeling een handdoek mee wil nemen. Behandeling is alleen mogelijk volgens afspraak welke u kunt maken via telefoonnummer 0521-381161 of e-mail
Algemeen: praktijk@sporttherapie-dehaan.nl

Er is geen mogelijkheid om met de pin te betalen in de praktijk.
Prijswijzigingen voorbehouden.

Punten van aandacht

 • In geval van verhindering kunnen afspraken uiterlijk 24 uur van tevoren worden geannuleerd. De kosten van de behandeling worden anders alsnog in rekening gebracht.
 • Indien een patiënt behandeld wordt, wordt de telefoon niet beantwoord. U kunt dan uw naam en telefoonnummer achterlaten op het antwoordapparaat. U kunt ook contact zoeken via de mail. U wordt  zo spoedig mogelijk teruggebeld of we sturen u een mail.
 • De meeste verzekeraars vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk. Informeer voor vergoedingen altijd bij uw zorgverzekeraar of raadpleeg uw polis. Het valt onder de vergoedingen van de alternatieve zorg shiatsu therapie.
 • PMC Steenwijk heeft met alle zorgverzekeraars een contract. Dit betekent dat de fysiotherapeutische zorg vergoed kan worden indien daarvoor in de aanvullende verzekering ook voor fysiotherapie is gekozen. De vergoeding is afhankelijk van uw aanvullende pakket. U kunt hiervoor het beste naar uw verzekeringsvoorwaarden kijken.

Behandelmogelijkheden

 • Fysiotherapie

  Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen, het bewegingsapparaat. Een fysiotherapeut is een specialist in bewegen. Naast het behandelen van mensen met klachten in het houdings- en bewegingsapparaat, begeleiden en adviseren wij de patiënt zodat diegene optimaal kan deelnemen aan sport, werk en het sociale leven.
  In de eerste behandeling zal er een vraaggesprek plaatsvinden en een lichamelijk onderzoek, om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de klachten, de stoornissen en de hulpvraag. Aan de hand hiervan wordt samen met de patiënt een behandelplan opgesteld. De eerste afspraak duurt gemiddeld 30-60 minuten en daarna zal een afspraak ongeveer 30 minuten duren.
  Over het algemeen bestaat fysiotherapie uit bewegingstherapie, massage en het mobiliseren van de gewrichten. Er wordt ook vaak preventief advies gegeven, voorlichting, houdingstherapie enzovoort. Als aanvulling gebruiken wij tape voor het ondersteunen van de spieren of banden.

 • Manuele therapie

  Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie. Een vorm van geneeskunst welke zich richt op gezondheidsproblemen van mensen. Deze problemen uiten zich middels klachten over het bewegen en het dagelijks functioneren.

 • Sportfysiotherapie

  Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en hoe je geblesseerd kan raken. Door preventieadvies en een goed afgestemd plan tackle je met sportfysiotherapie, de meest voorkomende hindernissen. Je bent verantwoord in beweging met als uitkomst; Sneller fit en plezierig kunnen blijven sporten!

 • Klassieke massage

  Ondanks het feit dat het menselijk lichaam de geweldige eigenschap bezit zichzelf te helen, is er soms een klein zetje nodig om dat proces in gang te zetten. De klassieke massage is in de eerste plaats een ontspanning voor lichaam en geest. Er wordt gewerkt met verschillende technieken, zoals strijkingen en knedingen. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren

 • Sportmassage

  Sportmassage is een manier om na inspanning (werk/sport) het herstel te bevorderen of voor een inspanning het risico op (sport)blessures te voorkomen/verminderen. Naast een goede warming up is een massage een goede voorbereiding op een blessurevrije prestatie. Te intensief en teveel bewegen kan spierpijn en blessures veroorzaken. Bij onvoldoende herstel kan er dan overbelasting ontstaan waardoor u tijdelijk of voor langere tijd niet meer verder kunt. Soms kunt u zelfs niet meer aan het werk. De spieren, pezen en gewrichten hebben teveel te lijden. Dat uit zich o.a. in vermoeidheid, stijfheid en pijn.

 • Segmentale massage

  Ons lichaam is opgebouwd uit segmenten: ruggenmerg, ruggenmergzenuwen, spieren, botten, organen en de huid. Alle onderdelen in een segment staan met elkaar in verbinding en kunnen elkaar onderling beïnvloeden.
  Het zenuwstelsel werkt als een eenheid. Dus als ergens in het lichaam een storing optreedt, kan elders in het lichaam een afwijking ontstaan. De Segmentale massagetherapie, een meer therapeutische massage, richt zich op herstel in het segment waar de klachten zich voordoen.

 • Voetreflexologie

  De voeten worden de “spiegels van het lichaam” genoemd. Alle lichaamsdelen zijn via reflexbanen verbonden met bepaalde punten op de voeten. Bij een juiste massage kunnen storingen in het lichaam opgespoord worden en via druk op dezelfde reflexbanen worden verminderd of opgelost. Voetreflexologie is een behandelvorm die uitgaat van het principe dat op de voeten reflexzones liggen die corresponderen met alle organen, klieren, zenuwen, botten en andere weefsels van het lichaam. Voetmassage creëert ontspanning, betere doorbloeding, afvoer van afvalstoffen via het lymfesysteem en balancering van het meridianenstelsel.

 • Shiatsu

  Shiatsu is een drukpuntmassage waarbij diep gelegen weefsels geprikkeld worden om zich te normaliseren. Met handen, duimen en vingers wordt druk uitgeoefend op daarvoor in aanmerking komende plaatsen op het lichaam. Soms worden er rekkingen toegepast. Letterlijk betekent Shiatsu vingerdruk. Shiatsu therapie is een holistische (kijkt naar alle aspecten van de mens en zijn omgeving) therapie en is niet alleen gefocust op bestrijden van ziekte of symptomen, maar zoekt naar de oorzaken van een probleem.

 • Triggerpointtherapie / Dry Needling

  Dry needling is een behandelmethode waarbij met een acupunctuurnaald in een verdikking / verharding van een spier wordt geprikt. Het wordt ook wel Intramusculaire Stimulatie (IMS) genoemd. De behandeling wordt onder andere toegepast voor de behandeling van pijn, veroorzaakt door problemen in het spierweefsel. De spier wordt aangeprikt in de triggerpoints.

 • Dorn therapie

  De Dorn therapie komt uit Duitsland. Dieter Dorn, de “ontdekker” van de Dorn therapie en Helmuth Koch, zijn opvolger. In tegenstelling tot “kraken” is de Dornmethode een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Doordat er in de beweging correctie van de ruggenwervels en gewrichten plaatsvindt is de Dorn therapie een zachte effectieve behandeling.

 • Echografie

  Als je een klacht van de patiënt niet goed in beeld kunt brengen of je wilt nog een extra bevestiging van hetgeen je in de intake en onderzoek hebt gevonden, dan kan echografie de oplossing zijn.  Echografie geeft je toegevoegd inzicht bij het onderzoek en de evaluatie van de klachten van jouw patiënt. Hiermee word je oordeel nog betrouwbaarder, waardoor het behandelplan nog beter afgestemd kan worden. Dit geeft duidelijkheid voor de patiënt en optimaliseert de behandeling.

 • Shockwave therapie

  Shockwave therapie (ESWT) is een therapievorm waarmee er met schokgolven pijnlijke plekken in het lichaam worden behandeld. Met behulp van een apparaat worden deze schokgolven met relatief overgebracht naar het te behandelen gebied.

 • Medical taping

  Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. Medical taping zorgt ervoor dat het zenuwsysteem en de bloed- en lymfcirculatie geactiveerd wordt.
  Het herstel van pezen en spieren wordt bevorderd.

 • Cross taping

  Het uit Korea afkomstige Cross Taping wordt gebuikt voor de behandeling van storingen in de energiestromen. In tegenstelling tot het tapen met elastische CureTape worden hiervoor geen katoenen tapestroken, maar fijnvezelige rastervormige “patches” gebruikt.
  Deze Cross Tapes worden ingezet op energiegeladen punten, zoals pijnpunten, triggerpoints, pijnpunten, acupunctuurpunten en voor het beïnvloeden van de energiebanen in het lichaam (meridianen).