CrossLinq tape

Wat is crossTape – CrossLinq?

Het uit Korea afkomstige Cross Taping wordt gebuikt voor de behandeling van storingen in de energiestromen. In tegenstelling tot het tapen met elastische CureTape worden hiervoor geen katoenen tapestroken, maar fijnvezelige rastervormige “patches” gebruikt.

Deze Cross Tapes worden ingezet op energiegeladen punten, zoals pijnpunten, triggerpoints, pijnpunten, acupunctuurpunten en voor het beïnvloeden van de energiebanen in het lichaam (meridianen). Deze punten worden door de behandelende therapeut manueel opgezocht.  Het doel van de behandeling is, net als bij alle energetische behandelingstechnieken (zoals acupunctuur en acupressuur), de energie weer ongestoord te laten vloeien en daardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam te activeren. In de meeste gevallen wordt al kort na het plakken van de CrossLinqs een verbetering van de beweeglijkheid en een duidelijke vermindering van pijn ervaren.

CrossLinq Tape is zelfklevend, watervast en laat pas los als het lichaam de hulp van de tape niet meer nodig heeft. Dit kan soms tot wel drie weken duren.