Klassieke massage

Ondanks het feit dat het menselijk lichaam de geweldige eigenschap bezit zichzelf te helen, is er soms een klein zetje nodig om dat proces in gang te zetten. De klassieke massage is in de eerste plaats een ontspanning voor lichaam en geest. Er wordt gewerkt met verschillende technieken, zoals strijkingen en knedingen. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren.
Massage is voor iedereen. Even een moment voor jezelf, aandacht voor je lichaam. Heerlijk wanneer je je vermoeid en/of gespannen voelt.

Welke klachten kunnen met Klassieke Massage worden bestreden:

  • Pijn
  • Stress
  • Spanning
  • Te hoge spiertonus
  • A-specifieke vermoeidheid

Geschiedenis en stukje theorie Klassieke Massage:

Massage is waarschijnlijk de oudste geneeskundige behandeling die we kennen. In de oudste geschriften wordt massage al genoemd. Een voorbeeld daarvan is het Chinese geneeskundige boek Nei King dat tussen 400 jaar vóór Christus en 200 na Christus is ontstaan.

Het woord massage is ontleend aan het Frans, maar heeft een Arabische oorsprong. Het Arabische woord mass betekent onderzoekend aanraken. Ook veel namen voor de gebruikelijke massagetechnieken zijn aan het Frans ontleend: effleureren, Pétrisseren, frictioneren, vibreren en tapoteren. Deze vijf handgrepen worden in de hele geschiedenis van de massage beschreven. Vandaar dat de massagevorm waarbij deze vijf handgrepen worden toegepast, klassieke massage wordt genoemd. Deze massagevorm volgt de ontwikkeling van de westerse geneeskunde.